Anasayfa > Haberler

BAŞKAN DURAN 23 NİSAN'DA MAKAMINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ

24.04.2023

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran koltuğunu İnkılap İlköğretim Okulu öğrencisi Hiranur Fidan’a devretti.

Sabah saatlerinde Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın makam aracı ile evinden alınan Hiranur Fidan belediyeye geldi. Minik Hiaranur’u burada Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran karşılayarak makamını ona devretti. Makama geçen Hiranur Fidan; ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve başkanlık makamını bir günlüğüne çocuklara bırakan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a teşekkür etti.

DEPREMZEDE VE FAKİRLERE YARDIM EDİP OKUL YAPTIRACAĞIM

Makamı devralan Hiranur Fidan’a basın mensupları bugün belediye başkanısınız neler yapmak istersiniz, sorusuna minik Hiranur, “Öncelikle bana bu fırsatı veren Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a teşekkür ediyorum. Ben öncelikle depremzedelere, fakirlere yardım edeceğim. Çocukların okuması için okul, kütüphane, müze ve milli park yaptırmak isterim.“ dedi. BAŞKANIMIZIN İCRAATLARINI BEĞENİYORUM Basın mensuplarının; Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz, sorusuna cevap veren minik Hiranur, “Başkanımızda çok güzel çalışıyor, benim hasta bir ninem var onun için Belediyenin sosyal marketinden ihtiyaçlarımızı alıyoruz, mahallemize kurulan Halk Ekmek Büfesi sayesinde her gün kahvaltıda sıcak ekmek yiyorum. Bizim mahallemizde çok karışıktı, başkanımızın sayesinde yollarımız yapıldı. Ben de bu sayede bisikletime rahatça binebiliyorum, yaşlılarımız da yolda rahatça yürüyebiliyor.” dedi.

ÇOCUKLARI GÖLET ETKİNLİK ALANINA DAVET ETTİ

Çocuk Başkan Hiranur Fidan tüm çocukları 23 Nisan etkinliklerinin yapılacağı gölet alanına davet etti. Koltuğunu minik Hiranur’a devreden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize, ulusumuza ve çocuklarımıza bu bayramı hediye eden cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Bugün Tire Belediyesi’nde bir geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de 23 Nisan olması münasebeti ile kıymetli çocuğumuz Hiranur’u bir günlüğüne belediye başkanı ilan edip hayal ettiği ve uygulanmasını istediği şeyleri konuştuk. Kendisine bu davetimizi kırmadığı için teşekkür ediyoruz. Geleceğimiz onların elinde şekillenecek, bizler de gelecek nesiller için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz.” dedi. PARKLARI DENETLEDİ Bir günlüğüne Belediye Başkanı olan Hiranur Fidan, Tire’de yapılan çocuk parklarını denetlemek istediğini söyleyerek makam aracı ile dışarı çıktı. Çocuk başkana Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Eskiyörük eşlik etti. Çocuk başkan parkları denetlerken salıncakta sallanmayı da ihmal etmedi.

DAHA FAZLA GÖRSEL

HIZLI MENÜ & BİZE ULAŞIN