Haberler | KAMUOYUNA AÇIKLAMA
EYLÜL
KAMUOYUNA AÇIKLAMA

T.C. Tire Belediyesi 2019 Ağustos ayı Meclis Toplantısında alınan ilgili karara istinaden belediyemiz bünyesinde Veteriner İşleri Müdürlüğü kurulmuş olup, Belediye Başkanımızın talimatlarıyla tadilat çalışmalarına başlanmıştır. T.C. Tire Belediyesi Veteriner İşlerine bağlı hizmet veren Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na uygun olarak hizmet verilmektedir.

Tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için uygun alan bulunmaması sebebiyle, eski su pompa istasyonu yıkılarak, yerine yeni modern bir ameliyathane, muayene odası ve hekim odası tasarlanarak, ilgili kurumlardan ruhsat alınabilecek ve sokak hayvanlarımızın rehabilitasyon kalitesini arttıracak standartlara uygun şekilde tasarlanmıştır. Yeni ameliyathane çıkışına post operatif bakım ve yavrulu anne bakım alanı olacak şekilde 22 adet yeni bakım ve dinlenme alanı dizayn edilmiş ve inşa çalışmalarına başlanmıştır.

Hasta veya bakıma muhtaç durumda olarak Geçici Bakımevimize alınan sokak hayvanlarımızın tedavileri (muayene, pansuman, küpeleme, kısırlaştırma vb.) Veteriner İşleri Müdürlüğümüz uzman ekipleri tarafından sağlanmaktadır. Sahiplendirilemeyenler ilgili yasalar gereği alındıkları yerlere geri bırakılmaktadır. Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde inşaat çalışmaları devam ederken can dostlarımızın tüm bakım ve tedavilerine de özenle devam edilmektedir.

Sosyal medya platformlarında Bakım Merkezimiz ile ilgili spekülatif, 2017 yılına ait eski fotoğraflar ile yapılan asılsız haberlere itibar edilmemesi tüm hayvan severlerden önemle rica olunur.

Bakım Merkezimizi ziyaret etmek isteyen kıymetli hayvan severlerimizin Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ile 0232 512 1059 veya 0537 643 88 88 numaralı telefonlardan iletişime geçmelerini rica ederiz.

Güncel Video Linkimiz:

www.youtube.com/watch?v=Jd0LVNpmZVY