Haberler | BAŞKAN DURAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI
OCAK
BAŞKAN DURAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basın temsilcilerini öğle yemeğinde ağırladı.

Başkan Duran yemekte önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK SÖZLEŞME YENİLEMEDİK

Son zamanlarda 31.12.2019 tarihinde sözleşmesi sona eren personel ile ilgili bazı medya organlarında "İşçi Kıyımı" şeklinde haber yapılıyor. Biz kimsenin işine son vermedik, sadece sözleşme yenilemedik. İyi niyet gösteren ve mahkemeye gitmeyen arkadaşlarımıza Tire Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinden devam edebileceklerini söyledik bu konuda bize başvuran isimlerle çalışmaya devam edeceğiz.

BÜYÜKŞEHİRE GEÇEN PERSONEL İLE İLGİLİ YARGI KARARINI VERDİ

2014 yılından bu yana Tire Belediyesi'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yasa gereği geçen eski personelin davası da sonuçlandı. Göreve gelmeden önce Tire Belediyesi aleyhine bir karar vardı. Gelir gelmez konuyu yargıtaya taşıdık ve yargı personelin tüm hakları ile büyükşehire geçmesinden dolayı alacaklarının da büyükşehir tarafından ödenmesi yönünde hüküm verdi. Bu da  yaklaşık 7 milyon TL civarında tutarın Büyükşehir Belediyemiz tarafından ödenmesi anlamına geliyor.

HEDEFİMİZ HİÇBİR TİRELİ ESNAFA BORCUMUZUN KALMAMASI

05.04.2019 tarihinde göreve geldikten sonra ağır bir borç tablosu ile karşılaştık, bununla ilgili bilgileri sizlerle daha önce paylaşmıştım. Son yapılan ihalelerden elde edilen gelirlerle birlikte hedefimiz başta Tireli esnafımız olmak üzere tüm esnaflara borcumuza ödemektir.

KENDİ İŞİNİ KENDİ YAPAN , KENDİ KENDİNE YETEN BİR BELEDİYE OLMAK HEDEFİMİZ

İdarî uygulamalarımız sayesinde belediyenin tüm birimlerini aktif hale getirdik. Atölyesinden, demircisine, marangozuna, tesisatçısına kadar tüm imkanlarını kullanan, dışardan hizmet almayan ve kendi kendine yeten bir belediye haline gelmek için uğraşıyoruz.

SOSYAL HİZMET MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü ayırıyor Sosyal İşler Müdürlüğü kuruyoruz. İnsanlarımıza sosyal yardımları bu müdürlük üzerinden sağlayacağız. Yerinde bakım hizmetleri verebilmek için yeni bir araç alıyoruz, belediye bünyemize ambulans kazandırmak için de girişimlerimiz devam ediyor.

LÜTFÜ PAŞA HANI İÇİN İHALE ÇIKIYORUZ

İlçe merkezinde bulunan Lütfü Paşa Hanı için Sayın valimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 17 Ocak 'ta ihaleye çıkıyoruz. Restorasyon bedelinin yüzde 60'ı valilik tarafından karşılanacak. Bu konuda sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çöplen Deresi'nde bulunan belediyemize ait tarihi bina (Ayşe Nedih evi)ve Özgür Yarpuz konağı için restorasyonu girişimlerimiz devam ediyor. Ayrıca Tire Kuvayı Milliye Müzesini ilçemize kazandırmak da hedeflerimiz arasında.

FATİH PARKINI YENİLİYORUZ

Fatih Parkı için çalışmalarımız devam ediyor. Orada bulunan büfe için ihaleye çıktık. Tire Belediye Spor ihaleye girerek 1550 TL bedelle büfeyi kiraladı.

Orası ile ilgili engelli öğrencilerimiz için bir proje düşünüyoruz. Öğlene kadar özel öğrencilerimizin hizmet verdiği engelsiz kafe olmasını hedefliyoruz ve bu doğrultuda ve onların çalıştığı zamanda kazanılan paranın yine onlar için , özel öğrencilerin eğitimi için harcanacağı bir uygulama hedefliyoruz.

Dış mahallelerimizde , köylerimizde taş istinat duvarı , yol iyileştirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Ayrıca Tuğra Kafe güneyinde, tren yolu paralelinde basketbol sahası yanındaki yeşil alana ,   Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi karşısı , Toplu Konut kuzeydoğu köşesindeki yeşil alana ve Turgut Özal Bulvarı , Tire Süt Koop. karşısı yeşil alana olmak üzere üç adet yeni park için ihaleye çıkıldı. Tüm parklarda yenilenme ve şehrin kaldırımlarında ağaçlandırma , parklarda meyve ağaçları dikme çalışmaları devam ediyor.

Mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire hedefimiz için gece gündüz çalışıyoruz

KİMLER KATILDI

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın gazeteciler için verdiği yemeğe Anadolu Ajansı ve Yerel Güç Tire temsilcisi Dilek Ayvalı, Büyük Tire Gazetesi imtiyaz sahibi Şevket Bahçelioğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Zübeyir Tabak, DHA Tire Temsilcisi Yiğit Soylu, Egeden Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Çağrı Yördem, Haber Tire Gazetesi imtiyaz sahibi Ercan Çelik, Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çelik,  İHA Tire temsilcisi Fatih Şaşmaz, Yeni Asır Gazetesi Tire Muhabiri Nadir Uysal katıldı. Yemek sonrası Başkan Duran gazetecilere TÜPAK ürünlerinden hazırlanan hediye paketlerini takdim etti.

Haberin Diğer Fotoğrafları
İletişim Merkezi : 0(232) 512 10 59