Gastronomi

OTLAR VE SEBZELER

Sarmaşık, ebegümeci, çay otu, kuzukulağı, melengeç, arapsaçı, karabaş otu, ısırgan, kabak çiçeği, kazayağı, şevket-i bostan, deniz börülcesi, cibez, pazı, kapurcuk, ballık, asma tefeği, topalak ve çakıldak gibi birçok yörede adı dahi duyulmayan otlar, Tirelilerin zeytinyağlı yemekleriyle salatalarının yanı sıra etli yemeklerinde de çokça kullanıldığı bitkilerdir.

Foto

TAK TAK (KUYU) KEBABI

Yine Tire' ye özgü bir lezzet olan kuyu kebabı ile etin suyu ve yağıyla hazırlanan çorbası çoğunlukla sabah saat 10.00 gibi biter.

Foto

TiRE KÖFTESİ

İçine hiçbir baharat konulmadan ve etin bütün sinirleri dikkatlice sıyrıldıktan sonra çekilen kıymadan üretilir. Şişe takılarak mangalda odun kömürü ateşinde pişirilir. 2000’li yıllarla birlikte ülke çapında bilinir olmuştur.

Foto

TİRE TOSTU

Nohut mayalı sandviç ekmeği ve özel Tire sucuğu ile hazırlanır. Tire'de 20 civarında büfenin oluşturduğu bir tostçular sokağı bulunmaktadır.

Foto

KARADUTLU LOR TATLISI

İlçemizin, ülke çapında tanınan, kendi özgü, mayhoş bir tadı olan karadut türünden yapılan reçelin tatlı lor üzerinde dökülerek servis edildiği, oldukça hafif ve kolay yenilebilir bir tatlı türüdür.

Foto

CEVİZ, KESTANİ İNCİR

Dünyanın en kaliteli inciri olduğu düşünülen Smyrna Figs türü incir, Güme dağının karşılıklı iki eteği olan Tire- Germencik- İncirliova üçgeninde yetişmekte olup, kurutulan incirim çok büyük kısmı ihracatçı firmalar aracılığıyla yurtdışına gönderilmektedir.

Foto
Gastronomi

OTLAR VE SEBZELER

Sarmaşık, ebegümeci, çay otu, kuzukulağı, melengeç, arapsaçı, karabaş otu, ısırgan, kabak çiçeği, kazayağı, şevket-i bostan, deniz börülcesi, cibez, pazı, kapurcuk, ballık, asma tefeği, topalak ve çakıldak gibi birçok yörede adı dahi duyulmayan otlar, Tirelilerin zeytinyağlı yemekleriyle salatalarının yanı sıra etli yemeklerinde de çokça kullanıldığı bitkilerdir.

Foto

TAK TAK (KUYU) KEBABI

Yine Tire' ye özgü bir lezzet olan kuyu kebabı ile etin suyu ve yağıyla hazırlanan çorbası çoğunlukla sabah saat 10.00 gibi biter.

Foto

TiRE KÖFTESİ

İçine hiçbir baharat konulmadan ve etin bütün sinirleri dikkatlice sıyrıldıktan sonra çekilen kıymadan üretilir. Şişe takılarak mangalda odun kömürü ateşinde pişirilir. 2000’li yıllarla birlikte ülke çapında bilinir olmuştur.

Foto

TİRE TOSTU

Nohut mayalı sandviç ekmeği ve özel Tire sucuğu ile hazırlanır. Tire'de 20 civarında büfenin oluşturduğu bir tostçular sokağı bulunmaktadır.

Foto

KARADUTLU LOR TATLISI

İlçemizin, ülke çapında tanınan, kendi özgü, mayhoş bir tadı olan karadut türünden yapılan reçelin tatlı lor üzerinde dökülerek servis edildiği, oldukça hafif ve kolay yenilebilir bir tatlı türüdür.

Foto

CEVİZ, KESTANİ İNCİR

Dünyanın en kaliteli inciri olduğu düşünülen Smyrna Figs türü incir, Güme dağının karşılıklı iki eteği olan Tire- Germencik- İncirliova üçgeninde yetişmekte olup, kurutulan incirim çok büyük kısmı ihracatçı firmalar aracılığıyla yurtdışına gönderilmektedir.

Foto

Tüm hakları sakladır. 2019 © T.C. Tire Belediyesi