Tiyatrocularımız Üç Sene Üst Üste Şampiyon

Belediyemiz Tiyatro Topluluğu İzmir’de katıldıkları tiyatro yarışmasından yine İl Birinciliği Ödülü alarak döndüler.   Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2019 yılı “Hayallerini Sahneye Taşı ” yarışması 22 Şubat günü İzmir’de on bir ekibin katılımıyla gerçekleşti. Belediyemiz Tiyatro Topluluğunun dört farklı oyunla katıldığı yarışmada ekipler oyunlarını sırayla profesyonel jüri üyelerine karşı oynadılar. Değerler eğitimi konularının

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2019 yılı “Hayallerini Sahneye Taşı ” yarışması 22 Şubat günü İzmir’de on bir ekibin katılımıyla gerçekleşti. Belediyemiz Tiyatro Topluluğunun dört farklı oyunla katıldığı yarışmada ekipler oyunlarını sırayla profesyonel jüri üyelerine karşı oynadılar. Değerler eğitimi konularının işlendiği oyunlarda oyuncular ve ekipler büyük bir heyecan yaşadılar ve bizlere tiyatro dolu bir gün yaşattılar. Oyun gösterimlerinin ardından oylama ile sonuçlar açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte Belediye Tiyatro Topluluğuna ait olan oyunlardan ‘’Meydan’’ oyunu birinci, ‘’Arka Plan’’ ve ‘’Terapist’’ oyunları dördüncü, ‘’Mi?’’ oyunu ise beşinci olarak yarışmayı tamamladılar. Bu sonuçların ardından üç yıl üst üste ekibimiz İzmir Birinciliğini kimseye kaptırmamış oldu. Bu başarının bir tesadüf değil istikrâr olduğunu göstererek ‘’Tire’de Tiyatro Var!’’ dediler ve sesimizi duyurmuş oldular.

Ekibimiz 2017 yılında ‘’Döngü’’ oyunu, 2018 yılında ‘’Kahraman’’ oyunu ve 2019 yılında ‘’Meydan’’ oyunu ile birinci gelmiş oldu.

Tireli gençlerimizin her yıl katılım gösterdiği yarışmada aldıkları bu birincilik ödüllerinin yanı sıra bu başarıyı devamlı hale getirerek çok büyük tecrübe ve deneyim sahibi olma yolunda ilerlemeye devam ediyorlar.

Yarışmada alınan bu başarılar ile ilgili açıklama yapan Tiyatro Topluluğumuzun Eğitmen ve Yönetmeni Dündar TAŞAL:

‘’Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek’in sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığı tiyatro topluluğumuzun üç yıl üst üste aldığı bu birincilik ile ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görmüş olduk. Sağladıkları imkânlardan dolayı Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek başta olmak üzere dekorlarda yardımcı olan Kültür Sosyal işler Müdürlüğü’ne ve Belediyemiz marangoz atölyesi çalışanlarına, oyuncularıma, ailelerine arkadaşlarına kısacası herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın söylediği: ‘’Bu Gurur Hepimizin’’ sözünü biraz değiştirerek : ‘’Bu Alkışlar Hepimizin’’ demek istiyorum. Daha nice başarılarla Tiremizin adını en güzel yerlerde görmek umuduyla…   Sanatla kalalım.’’dedi.