TİRE’DE TARİHİ AĞAÇLAR YENİDEN HAYAT BULACAK

Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde bulunan ve zamana direnmeye çalışan on bir ağacı kurtarmak için seferber oldu. Tabi anıt olan ağaçlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile görüşen Tire Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürü Birtan Armağan buradan yardım talep etti. Yardım çağrısına duyarsız kalmayan İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı özel bir ekip ile birlikte Tire’ ye gelerek toplam on bir tabi anıt olan ağaçlar için seferberlik başlattı. En az iki yüz yıllık olan tarihi ağaçlar, alanında uzman bir ekip tarafından usta dokunuşlarla yeniden hayata döndürülecek.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Birtan Armağan: “İlçemizde bulunan tarihi ağaçların yok olmaması için Büyükşehir Belediyesinden yardım istedik. Sağ olsun Şube Müdürümüz Tevfik Bettemir Tire’ye gelerek incelemelerde bulundu ve hemen faaliyete başladık. Alanında uzman ağaç restorasyon ekibi ilçemizde bulunan toplam on bir tabi anıt niteliğindeki ağacımıza gereken bakımı yapacak. Kendilerine bu yardım için teşekkür ediyorum.’’ dedi.