TİRE’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR İMZALAR ATILDI, ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TARİHİ HAN AYAĞA KALKACAK

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçe tarihini gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarına devam ediyor. Tire’nin tarihi yapıları Gülcüoğlu Konakları, Yalınayak Hamamı, Bedesten ve Kutuhan’ı restore ettirerek ayağa kaldıran, geçmişin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Başkan Çiçek, bir tarihi yapı için daha çalışmalarına başladı. Tire’nin merkezinde yer alan Mathius Han için, Şişikoğlu Ailesi ile anlaşma sağlandı, imzalar atıldı. Halk arasında Yeni Han ve Lütfü Paşa Hanı olarak da bilinen tarihi yapı, restore edildikten sonra yirmi yıl boyunca Tire Belediyesi tarafından kullanılacak.

BAŞKAN ÇİÇEK: ‘’TİRE’Yİ ADETA AÇIK HAVA MÜZESİ HALİNE GETİRECEĞİZ.’’

Şişikoğlu Ailesi ile protokol imzalandıktan sonra yapılan anlaşmanın hem aile hem de ilçe için hayırlı olması dileklerinde bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: ‘’Yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla dördü üst üste olmak üzere toplam beş defa ödül aldık. Aldığımız ödüllerin yanı sıra restore edilen tarihi yapıların işlevsellik kazanması bizler için daha da sevindirici. Tire tarihin her döneminde yer alan bir ilçe, sadece Tire’de vakıflara kayıtlı tarihi yapı sayısı İzmir’in iki katı. Bugün ilçe merkezinde yer alan çok değerli, Şişikoğlu Ailesi’ne ait Mathius Hanı’nın restorasyonu için aile fertleriyle anlaşma sağlayıp protokol imzaladık. Yaptığımız ve devam eden çalışmalarımızın yanı sıra Ali Efe Hanı, Bahçekahve Hamamı, Terziler Hamamı ve Yayla Fakıh Mescidi gibi birçok tarihi yerle ilgili girişimlerimiz var. Tarihe sahip çıkmak ve bunları geçmişten gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcu. Bu borcu tarihi yapıları ayağa kaldırarak ödeyeceğiz ve Tire’yi adeta açık hava müzesi haline getireceğiz.’’ dedi.