Tire Belediyesi Tiyatro Topluluğu Kısa Oyun Yarışmasına Hazır

Belediye başkanımız sayın Tayfur Çiçek’in sosyal belediyecilik anlayışı ile başlattığı kültür ve sanat kurslarımızdan tiyatro topluluğumuz iki yıldır Gençlik ve spor bakanlığının hazırlamış olduğu ‘’hayallerini Sahneye Taşı’’ isimli kısa oyun yarışmasında sahne alıyor. 14-29 yaş arasındaki kursiyerlerimizden kurulu yarışma ekibimiz kendi yazdıkları oyunlar ile iki yıldır İzmir ilinde şampiyon olarak İzmir’i ege bölgesinde temsil ediyor. Geçen yıl üç farklı oyunla yarışmaya katılan ekibimiz İzmir birinciliğinin yanında ikincilik ve dördüncülük ödüllerini de alarak ilçemizi gururlandırıp ‘’Tire’de Tiyatro Var!’’ dememizi sağlamıştı. Daha sonra ege bölge finallerinde İzmir’i temsil eden ekibimiz ege bölgesindeki iller arasında üçüncü olmuş ve aldığı puanla Türkiye sıralamasında sekizinci olarak yer almıştı.

Bu yıl da Hayallerini Sahneye Taşı yarışmasına hazırlanan ekibimiz oyunların yazım aşamasını tamamlayıp provalarına başladılar. 14-29 yaş arası oyunculardan oluşan dört farklı ekiple ’Değerler Eğitimi’’ konularını ele alan dört farklı oyunla yarışmaya katılacak olan ekibimiz, sahneleyecekleri oyunlar ile jürinin ve izleyenlerin takdirini alıp iki yıldır ilçemize kazandırdığımız kupalara yenilerini eklemek istiyor.

22 Şubat 2019 Cuma günü İzmir’de il elemesi aşaması gerçekleşecek olan yarışmanın ardından topluluğumuz yarışma için hazırladıkları oyunlarını Tireli tiyatro severlerin karşısına çıkaracak.

Topluluğumuzun eğitmen ve yönetmeni olan Dündar Taşal;

‘’İki yıldır yarışmaya katılım gösteriyoruz. Gençlerimiz profesyonel tiyatro sanatçısı olan jüri üyeleri karşısında oyunculuklarını sunarken tecrübe sahibi oluyorlar. Sanatta yarışmak olmaz sonuçta ortada bir emek var. Biz yarışmak için değil tecrübe kazanmak için yarışmada bulunduk ve bulunacağız. Her zaman kazandığımız tek ve en önemli şey gençlerimiz olacak.’’