Taş Plak Sergisine Büyük İlgi

Tire Belediyesi Tarihi Tire Bedesteni geçtiğimiz hafta çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Tireli koleksiyoner Bayram Kaplan onlarca yıldır sabırla topladığı gramofon, radyo, plak, taş plakların bir kısmını tarihi Bedesten ’de sergiledi. Tireli koleksiyoner Bayram Kaplan çocukluğundan beri eski eşyalara meraklı olduğunu özellikle Kitap, fotoğraf, belge, plak, taş plak, radyo, pikap, gramofona ayrı bir

Tireli koleksiyoner Bayram Kaplan çocukluğundan beri eski eşyalara meraklı olduğunu özellikle Kitap, fotoğraf, belge, plak, taş plak, radyo, pikap, gramofona ayrı bir ilgisinin olduğunu belirtti.

Harçlıklarını biriktirerek almaya başladığı eski eşyalar Kaplan’ı Türkiye’nin sayılı kolleksiyonerlerinden biri haline getirdi. Kaplan: “ Kolleksiyonerlik zor iştir. Her babayiğidin harcı değildir. Müthiş bir disiplin gerektirir. Sevmek, tutkuyla sevmek, tamamen sevmek gerekir. Artık objeler koleksiyonlarımın bir parçası değil, bizzat ben oldum. Her şeyden vazgeçerim, koleksiyonlarımdan asla. Deri ustasıyım. Deri terzisi de diyebiliriz. Çantadan cekete, pantolondan ayakkabıya aklınıza ne gelirse işlerim. Onlarca yıldır bin bir emekle, sabırla, birçok şeyden vazgeçerek topladığım, gramofon, pikap, radyo, plak, taş plakların bir kısmını sizlerle paylaştım. Tüketim ekonomisinde “Kullan at!” dayatmasına karşı kültürümüzün bir parçası olan eşyalarımızın saklanması, korunması, gelecek kuşaklara aktarılmasında umarım Tire’deki gençlerimize örnek ve yol gösterici olurum. Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.