Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde Yoğun Tempo Devam Ediyor

Kışın gelişiyle Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, cadde kenarlarında ve parklarda bulunan ağaçların budama çalışmaları devam ediyor. Kaldırımlarda, refüjlerde ve parklarda bulunan ağaçlara daha sağlıklı bir  form verilmesi ve çiçeklenmenin kalitesini yükseltmek için yapılan budama işlemlerinde; elektrik tellerine uzanan kuru ağaç dallarını budama çalışmaları sürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada; ağaç budama çalışmalarındaki temel amacın,

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada; ağaç budama çalışmalarındaki temel amacın, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğu, budamaların ağaçları gençleştirdiği, canlandırdığı ve dolayısıyla büyüme güçlerini arttırdığı belirtildi.