Kadına Şiddet Tiyatro İle Anlatıldı

Tire Belediyesi’nin ‘’8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’’ etkinliğinde kadına şiddet, tiyatro ile anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Tire’de sahnelenen tiyatro büyük beğeni topladı. William Mastrasimone’un gerilim dolu dramı ‘’Uçlar’’ oyununda şiddete maruz kalan bir kadının erkeği etkisiz hale getirmesiyle rollerin nasıl değiştiği anlatıldı. Bir gün, evine giren yabancı bir erkeğin, önce sözlü sonra fiziksel

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Tire’de sahnelenen tiyatro büyük beğeni topladı. William Mastrasimone’un gerilim dolu dramı ‘’Uçlar’’ oyununda şiddete maruz kalan bir kadının erkeği etkisiz hale getirmesiyle rollerin nasıl değiştiği anlatıldı. Bir gün, evine giren yabancı bir erkeğin, önce sözlü sonra fiziksel şiddetine maruz kalan kadının hikâyesinin anlatıldığı “Uçlar” da; kadın, erkeği etkisiz hale getirmeyi başarır ve bir anda kurban(!) rolü karşı tarafa geçer. Kadının kız arkadaşları eve geldiğinde ise tecavüzcüsüne işkence yapan bir kadınla karşılaşırlar. O andan sonra herkes için, kendisiyle ve karşısındakiyle bir hesaplaşma başlar.

Tiyatro seyircisini her saniyesinde gerçeklerle yüzleştiren oyunun yönetmenliğini Yıldırım Fikret Urağ üstlenirken, Zeynep Özyağcılar, Aydin Şentürk, Bahar Çebi ve Simge Defne oyunda rol alan isimlerdi. Oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel yaparken, makyaj işini ise Tuğçe Dilaver üstlendi.