İzmir Spor Sempozyumu’nda, Tire Spor Tarihi De Anlatıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve Yaşar Üniversitesi’nin desteğiyle, Yaşar Üniversitesi’nde İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. Kocaoğlu Türkiye’nin spor tarihine bakıldığında ilk atletizm ve binicilik yarışmalarının ve ilk futbol müsabakasının İzmir’de yapıldığını vurguladı. İzmir Spor Tarihi Sempozyumu’nda, Tire

İzmir Spor Tarihi Sempozyumu’nda, Tire Belediyesi de temsil edildi. Tire Belediyesi Dış İlişkiler ve Sosyal Projeler Koordinatörü Murat Sanus ve Tarih Danışmanı Ali Özçelik “Cumhuriyetin İlk Yıllarından Günümüze Tire’de Futbol” başlıklı bildiriyi sempozyumda sundu.

Tire sunumunda; Tire İdman Yurdu, Tire Gençlik, Gümespor, Tirespor ve Tire 1922 gibi seçkin spor kulüpleri ile İgot Ahmet, Çeşmeli Mehmet ve Kadri Aytaç gibi önemli spor adamları üzerinden kentin futbol serüveni ele alındı. Sanus konuşmasında: ‘’Değinilmesi gereken en önemli konu, yapımı tamamlanmak üzere olan 15.000 seyirci kapasiteli Yeni Tire Stadı’dır.’’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bundan 43 yıl önce ikinci ligin en kötü stadı seçilen, çevre duvarları dahi olmayan bir stattan, İzmir’in mevcuttaki en modern stadı olmaya kadar geçen bir süreç elbette ki, kentteki siyasi iradenin spora bakış açısını yansıtmaktadır. İlçemize bugüne kadar yapılmış en büyük yatırımın mimarı Belediye Başkanı Sayın Tayfur Çiçek’e ve bu projede mali desteklerini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Sunumun tamamını www.tiredenyansimalar.com sitesinden ulaşıp, okuyabilirsiniz.