Başkan Çiçek Muhtarları Yemekte Ağırladı

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek “Muhtarlar Günü” vesilesiyle ilçede görev yapan muhtarlar onuruna yemek verdi.

Tire Gölet Restoran’da gerçekleşen yemeğe 22 merkez, 64 kırsal mahalleden toplam 300 kişi katıldı. Tire Belediye Meclis Üyeleri yanı sıra Belediye daire müdürleri yemeğe katılım gösterdi

Konuşmalarına çok kıymetli mesai arkadaşlarım diye başlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:” İkinci Türkiye Muhtarlar gününü taçlandırmak istedik. Davetime icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. Halkımıza verdiğimiz bir söz var siyaset seçim boyunca olur, seçimden sonra siyaset biter o dakikadan sonra size oy veren de vermeyen de vatandaşımızdır o yüzden ayrım yapmadan hizmet yapmalıyız.

TİRE MARKA KENT HALİNE GELDİ

İlçemiz marka kent haline geldi. Pazarımız dünyanın en büyük ikinci pazarı, pazarımıza ilgiyi arttırmak için çarşı içindeki tarihi yapıları birer birer ayağa kaldırıyoruz. Bu konuda bize her zaman destek olan değerli valilerimize teşekkür ediyoruz. Kutu Han aralık sonunda bitecek. Bedesten’ i bitirdik çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Yalınayak Hamamı’nı çok yakında sadece kadınlarımıza özel hamam ve spa merkezi olarak açacağız. Organizemiz gelişiyor yeni büyük firmalar sırada bekliyor. Tarım, hayvancılık ve kooperatifleşmede çok iyiyiz. İnsanlar markete gittiğinde Tire ürünlerini istiyor. Kooperatifleşm de Tire Süt büyük bir örnek. Biz de bu yolu takip ederek kendi kooperatifimiz TÜPAK’ı kurduk. Fuarlara katılıp güzel dönüşler alıyoruz. Amacımız üreticiyi korumak ve üreticiye yol gösterici olmak. Ürünlerimize talep çok fazla. Zeytin, zeytinyağı, karadut reçeli ve turunç reçeli büyük ilgi görüyor. Bunlara ilaveten incir ve ceviz işine de gireceğiz. Ülke olarak tarımda iyi gitmiyoruz ama bunları elleri kolları bağlı izleyemeyiz. Yerelde tarımı kalkındırmazsak geleceğimiz tehlikeye girer.

İNSANLARIN NASIL YAPACAKLAR DEDİĞİNİ 2 AYDA YAPTIK

Bugün burda Aziz Bey’i(Kocaoğlu) ağırladık, İzmir spor camiası ile birlikte stadımızı gezdik. Biz buraya 15 bin kişilik stad yapacağız dediğimizde insanlar ciddiye almıyorlardı. Yaptık hem de iki yılda yaptık iki ay içinde maçlar oynanmaya başlayacak. Mesaimin çoğunu orada geçiriyorum. İzmir’ de stad problemi yaşanırken biz büyükşehir belediyesi ile bu işi başardık. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İzmir’de stadı olan tek takım Tire 1922. Takımımızı alt yapısıyla A takımıyla üst sıralara taşıyacağız.