Tarihi Kentler Birliği Kültürel Miras Ödülünü Üçüncü Kez Kazandık!

Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın sonuçları belli oldu.  69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmaya Tire Belediyesi, restorasyonu tamamlanan Tire Bedesteni ve Yalınayak Hamamı projeleriyle katıldı ve geçmiş yıllarda ortaya koyduğu koruma yol haritasını istikrarlı biçimde uygulamaya dönüştürmeye devam etmesi nedeniyle “Süreklilik Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Bu ödülle birlikte son üç yılda üçüncü ödülünü alan Tire Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden üç yıl arka arkaya ödül almaya layık görülen ilk belediye olma onuruna da sahip oldu. 2010 yılında da bu kurumdan ilk ödülünü alan belediyemiz, tarihine sahip çıkmaya ve devam eden projelerin yaşama geçmesiyle kentimizin adını tüm Türkiye’ye duyurmaya kararlıdır.