Tire Belediyesi Kültür Yayınlarına Bir Yenisini Daha Ekledi

TİRE KÜLTÜR VARLIKLARI ENVANTERİ YAYIMLANDI

Son yıllarda özellikle kültür yayınları konusunda büyük bir atılım gerçekleştiren Tire Belediyesi yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Tire Kültür Varlıkları Envanteri yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonrasında kitap haline getirilerek basımı yapıldı.

Kitabın araştırması ve yazımı Tire Belediye Arkeologları Gökhan Gür ve Osman Olgu Dönmez tarafından yapılırken, Redaksiyonu Belediye Kültür Danışmanı Murat Sanus, İllüstrasyonu Mehmet Ali Soylu, Dizgi- Tasarımı Belediye Grafikeri Anıl Ertan tarafından yapıldı. Tire Kültür Varlıkları Envanteri Kitabı’nın içinde yer alan fotoğraflar ise Belediye Fotoğrafçıları Nihal Savran ve Ahmet Dağlıllar’a ait. Kitabın araştırma ve yazımı sırasında kaynak temini konusunda Tire Belediyesi Arkeoloğu Gülşen Bilici de yardımda bulundu. Böylelikle kitabın araştırmasında, yazımına, kitap haline getirilmesine kadar neredeyse tamamı belediyenin öz kaynakları ile oluşturulmuş oldu.

Araştırma ve yazım sırasında sürekli bilgilerine başvurulan ve girişimleri ile bu kitabı Tirelilere kazandıran Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Tire Kültür Varlıkları Envanteri Kitabı’ndan övgüyle bahsederek: ‘’Bu kitap geçmişin gelecek nesillere aktarılasını sağlayacak.’’ dedi. İlçe merkezinde 1. dereceli tescilli toplam 450 adet yapı olduğunu belirten Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek bu yapıları gün yüzüne çıkarmaya, Tire tarihine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.