77 Yıllık Hikâye Bu Sergi İle Anlatıldı

Milli Piyango’nun 77 yıllık hikayesi Tire Bedesteni’nde yapılan sergi ile anlatıldı.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleriyle Tire Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Tire Bedesten’i böylelikle ilk kez bir sergi için kullanılmış oldu. Tire Bedesten’i bundan sonra da Tire Belediyesi’nin kültür-sanat sergilerinde merkez olarak kullanılacak.

77 yıllık hikayenin anlatıldığı 1940 yılındaki ilk Milli Piyango biletinden günümüze kadar basılan tüm biletlerin bulunduğu, Milli Piyango özel basım biletlerinin ve haberlerinin de olduğu sergi Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından Tire Bedesteni’nde yapılan kokteyl ile açıldı. Tire Bedesteni’ni bundan sonra kültür-sanat etkinlikleri için bir merkez olacağını belirten Başkan Çiçek: ‘’Bugün çok önemli bir koleksiyona kapılarımızı açtık, bundan sonra da açacağımız sergilerle ilçemizi ve ilçemizdeki tarihi yapılarımızı tanıtmaya devam edeceğiz.’’ dedi.