Geçmiş Olsun Bayındır

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, komşu ilçemiz Bayındır’da geçtiğimiz Salı günü başlayarak 3 gün süren yangında etkilenen vatandaşlarımız için geçmiş olsun dileklerinde bulundu.’’ Büyük bir ormanlık alanının, üreticilerin emeklerinin yandığı ve ormanlık alanda yaşayan canlıların heba olduğu bu yangın hepimizi derinden üzmüştür .’’ diyen Başkan Çiçek: ’ ’Tüm Bayındırlılara geçmiş olsun, Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, ciğerimiz yandı.’’ dedi.

Bilindiği üzere Bayındır ilçesinde Lütüflar ve Kızılkeçili mahalleleri arasında Salı günü öğleden sonra başlayan orman yangını ekiplerin aralıksız çalışmaları sonucu 3 gün sonra kontrol altına alındı. Başladıktan sonra yaklaşık 18 dakika içinde müdahale edilen yangından toplam 500-550 hektar alan etkilendi. Çam ağaçlarının yanı sıra bölgedeki zeytin, kiraz ve incir ağaçları da küle döndü. 2 bin 500’ü aşkın orman işçisi, 300 kişilik itfaiye ekibi, 150 arozöz, 8 helikopter, 4 uçak ve yaklaşık 18 dozerle karadan ve havadan aralıksız şekilde müdahale edilen yangın söndürülürken soğutma çalışmalarının aralıksız devam ettiği öğrenildi.