Sel Vurdu, Üretici Perişan Oldu İzmir Büyükşehir Belediyesi Ve Tire Belediyesi Yardıma Koştu

İlçemizde geçtiğimiz günlerde aniden bastıran yağmur sonrası oluşan selde en çok zarar gören Doyranlı ve Derebaşı kırsal mahalleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi seferber oldu. Derebaşı ve Doyranlı’nın yanı sıra oluşan selden dolayı Yeğenli, Gökçen ve Kırtepe’de de üreticiler zarara uğradı.

Üreticilerin en çok zarar gördüğü Derebaşı ve Doyranlı ’da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi hasarları yerinde tespit edip, hiç beklemeden ivedilikle çalışmalara başladı. 4 Haziran’da yaşanan bu afatın ardından yerinde tespitlerin yapılması ve çalışmaların hemen başlamasıyla zarar gören üreticilerin ve köylülerin bir nebze de olsa yüzü gülmeye başladı. Sel nedeniyle tahrip olan ova ve üretim yollarında düzenleme çalışmaları ve bozulan dere yataklarında ıslah çalışmaları yapıldı.

Çalışmalarda Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in talimatlarıyla Tire Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, İZSU Dereler Birimi ekipleri yer aldı.