Tire Zabıtası’ndan Kaçış Yok

Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işportacılarla mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor.

Tire Zabıtası, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in talimatlarıyla özellikle ilçenin mahalli pazarı olan Salı pazarında halk sağlığı ile oynayan, halkı kandırmaya yönelik satışta bulunan ya da faturasız mal satmak isteyenlere göz açtırmıyor, fırsat vermiyor.

Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler son olarak geçtiğimiz gün gelen bir ihbar üzerine polis ile işbirliği yaparak İ.Ç isimli bir şahsın aracına operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda aracın 112 adet parfüm ile birlikte 48 adet oda ve oto parfümü ele geçirildi. Zabıta ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonucu ele geçirilen parfümlerin orijinal markaların taklidi olduğu anlaşılırken, insan ve çevre sağlığına zararlı kimyasallar içerip içermediğinin tespit edilmesi amacıyla incelenmesi için gerekli kurumlara numuneleri gönderildi. Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça yaptığı açıklamada kanun dışı hiçbir satışa göz yummayacaklarını ve özellikle vatandaşı kandırmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlar hakkında kanunun öngördüğü en ağır yaptırımları uygulatmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.