Bisikletçiler 2. Defa Tire’de Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Tire Belediyesi Bisiklet Şenliği, bu yıl ikinci defa düzenlenerek bisiklet tutkunlarını bir araya getirdi. Festival 20 Mayıs Cumartesi Tire Gölet’te kamp ateşinin yakılması ile başladı ve 21 Mayıs Pazar günü yarışma ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Çevre il ve ilçelerden 400’e yakın bisiklet tutkununun buluştuğu etkinlik Tire Belediyesi önünde, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in katılımlarıyla başladı. Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte buluşma yerine gelen bisikletçilere tişört hediye edildi. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından bisikletçiler şenlik alanına pedal bastılar. Tire Gölet rekreasyon alanına kadar şehir içinde kortej gerçekleştiren bisikletçiler renkli görüntülere sahne oldular.

Festival alanında buluşan bisikletçilere Tire Belediyesi tarafından yemek ikram edildi. Çeşitli yarışmaların yapıldığı şenlikte, yarışma aralarında Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. 3 defa sahneye çıkan Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi büyük beğeni toplarken dakikalarca ayakta alkışlandı. Ayrıca Tireli gençlerden oluşan hip-hop grubu da danslarıyla etkinlikte yer adlı. Şenlikte farklı yaş kategorilerinde 12 km’lik yol yarışması, yerden hediye kapma ve dengede durma yarışmaları yapıldı. Kazananlara ödülleri, Tire 1922 Spor Kulübü Başkanı Mutlu Sarayköylü, Tire Belediyesi Spor İşleri Müdürü Faik Sarayköylü, Tire Belediyesi Meclis Üyeleri Coşkun Koç, Kamil Taşal, Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Mengü Önler ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından verildi.

Yarışmacılara ödüllerini verdikten sonra konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: ‘’Siz bu etkinlikteki 2. lafına pek aldanmayın. Bisiklet sporu Tire’de yıllardır yapılıyor. Bizim gençliğimizde de sürekli olarak bisiklet yarışmaları yapılırdı. Uzun yıllar sonrasında geçen sene ilk defa Tire Belediyesi olarak Tire Bisiklet Kulübü üyeleri ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu sene 2. defa bir araya geldik. Aramıza çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda bisiklet tutkunu var. Seneye daha büyük bir organizasyonda yine bir araya geleceğimizin sözünü veriyorum.’’ dedi.