Tire Belediyesi’nden Anlamlı Gece Belediye Oratoryosu Atası’nı Marşlarla Andı

Askeri eğitmen, yazar, bestekâr Zafer Suntekin yönetimindeki Tire Belediyesi Müzikli Sanat Topluluğu Zafer Suntekin tarafından kaleme alınan, bestelenen ve yönetilen “Kurtuluşa Giden Yol 19 Mayıs 1919” gösterisiyle izleyenlere harika bir gece daha yaşattı.

Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda davetli ve izleyici katıldı. Gösteride Tire Belediyesi Müzikli Sanat Topluluğu’yla Tire 80’nci yıl Cumhuriyet ve İzmir Misak-ı Milli Ortaokulu öğrencileri beraber sahne aldı. Etkinlikte, Tire ve İzmirli ortaokul öğrencileri Zafer Suntekin yönetiminde ortaya başarılı bir performans koydu. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Milli Mücadele’ye giden yolun anlatıldığı gösteriyi izleyenler zaman zaman gözyaşlarına hakim olamazken, zaman zaman da büyük bir coşku yaşadı.  Gösteri sonrası Tire Halk Eğitim Merkezi Teira Sanat Topluluğu ve Kardeş Kızanlar Halk Oyunları grupları folklor oyunlarıyla sahne aldılar.