Tire Fen Lisesi İlk Mezunlarını Verdi

Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in gayretleri  neticesinde hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu tarafından yaptırılan İzmir’in devlete ait  4.Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi.

Arsasını Tire Belediyesi’nin tahsis ettiği 18 derslikli ve toplam 380 öğrenci kapasiteli okul, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştı. 13 bin 500 metre kare toplam alanı bulunan  ve 3 katlı olarak inşa edilen okul 6 milyon liraya mal olmuştu. Okulun tüm çevre, duvar ve yol düzenlemeleri Tire Belediyesi tarafından karşılanmıştı.

Yıllar önce dönemin İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın katılımlarıyla temel atma töreni yapılan Tire Belgin-Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi 27 Mayıs Cumartesi yapılan etkinlikle ilk mezuniyet gecesini yapmış oldu.

Okulun ilk mezunları için kısa bir açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: ”Daha dün belediye olarak arsamızı vererek, Atilla (Çallıoğlu) kardeşimin hayırseverliğiyle ve dönemin İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç ile birlikte Tire Fen Lisesi’nin temelini hep beraber atmıştık. Hiçbir yatırım eğitime yapılan yatırımdan daha anlamı olamaz. O anlamı işte bugün daha iyi anlıyoruz. Ne mutlu bizlere.’’ dedi.