Tire’de Sokak Basketbolu Heyecanı Yaşandı

>Tireli basketbol severler Tire Belediyesi ve Oluşum Eğitim Kurumları arasında ortak düzenlenen turnuvada bir araya geldi.

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Tire Belediyesi ve Oluşum Kolejleri işbirliği ile düzenlenen, 19 Mayıs Cuma günü başlayan Sokak Basketbolu turnuvası 21 Mayıs Pazar günü yapılan finalle sona erdi. Turnuva finaline Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Oluşum Eğitim Kurumları idareci ve öğretmenleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Final gününün mücadeleleri sonunda Mini minik Erkeklerde Şampiyonlar Takımı, Mini minik Kızlarda Şeker Portakalları birincilik kürsüsüne çıktı. Minik Erkeklerde Tire Federalleri Takımı, Minik Kızlarda Crazy Girls Takımları birinci oldu. Küçük Erkeklerde Takım Takımı, Küçük Kızlarda Panzehirler takımı zirveye adını yazdırdı. Ayrıca Yıldız Erkeklerde Orlando Mekik ve Büyüklerde Mazi Kadro takımları şampiyon oldu.

Şampiyonluk kazanan takımlara şampiyonluk kupalarını ve ödüllerini Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve Başkan Tayfur Çiçek verdi. Başkan Çiçek yaptığı konuşmasında Tire Belediye Spor Basketbol Takımı’nın daha kısa zaman öncesinde 2. Lig’de olduğunu hatırlattı. “Tireliler bu sporu seviyor.” diyen Başkan Çiçek sözlerine şöyle devam etti:’’ Basketbolda yeniden yapılanma içindeyiz. 3-4 sene önce 2.Lig’de karşılıklı oynadığımız takımlar şimdi 1.Lig’de. Biz de alt yapıya büyük önem vererek, buralardan gençler yetiştirerek basketbolda yine güzel günler yaşamak istiyoruz. İyi sporcu olan, iyi bir birey olur. Bizler gençlerimizin iyi birey olmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor yatırımlarımıza devam edeceğiz.’’dedi.