Tire Kent Müzesi’ne Bir Ödül Daha

Tire Kent Müzesi başarıya doymuyor.

Binlerce yıldır 3 farklı çağda birçok medeniyete ev sahipliği yapan Tire’nin hikâyesini günümüzle buluşturma iddiası ile yola çıkan ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in en önemli projelerinden biri olan Tire Kent Müzesi katıldığı yarışmadan bir ödül daha aldı.

Türkiye’de kent müzelerine en iyi örneklerden biri olarak gösterilen, yerli ve yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret edilen Tire Kent Müzesi Tarihi Kentler Birliği’nin ilk defa düzenlediği ‘’Müze Özendirme Yarışması”na katılarak yarışmadan ödülle döndü.  Sivas’ta düzenlenen törende ödülü, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek adına, Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı aldı.

Müzeciliği ve müzeleri sevdirmeyi, müzeler arası ortak çalışmayı teşvik etmeyi amaçlayan Tarihi Kentler Birliği’nin iyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin inisiyatifi ile oluşturulmuş müzeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlediği yarışmada ödül alan Tire Kent Müzesi bir kere daha belediyenin ve ilçenin gururu oldu.