Tarihi Kentler Birliği’nden Tire’ye Ziyaret

Çekül Akademi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin üst düzey bürokratları, sanat tarihçileri, arkeologlar ve şehir planlayıcıları; 'örnek restorasyon uygulamalı alan eğitimi' için ilçemize ziyarette bulundu.

Tarihi Kentler Birliği Tire Buluşması'na katılan heyet Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından ağırlanıp, ilçenin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi. Tarihi Kentler Birliği Heyeti’ne Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından Tire ile ilgili sunum yapıldı. Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda misafirlerine seslenen Başkan Çiçek belediyeciliği, projelerini, restorasyon projeleri uygulanırken hangi yolların izlenildiği anlattı.

Her şeyin öncelikle yaşadığımız yeri sevmek ve sonrasında işimizi severek yapmakla başladığını ifade eden Başkan Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Ben yaşadığım yeri çok seviyorum ve sevdiğim için daha çok gelişsin, daha da güzelleşsin istiyorum. Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım döşemek, park yapmak mıdır? Onlar zaten bizim asli görevimiz, yapmalıyız, yapıyoruz da. Önemli olan ilçeyi ayağa kaldıracak projelere imza atmaktır. Bunun da yolu öncelikle çok çalışmak, ekip kurmak, işin başında olmak ve o ekibe güvenmektir. Bu belediyenin en yaşlısı benim, personelimin hepsi genç ben onlara güveniyorum, sadece başkanlık değil, hocalık, yol göstericilik yapıyorum. İlçemiz tarihin her kesiminde yer almış, o zaman ne yapmalıyız? O tarihi yapıları ayağa kaldırıp, ilçenin tanıtımına katkı sağlamalıyız. Biz de yılardır bunu yapıyoruz ve bu yüzden yıllardır Tarihi Kentler Birliği’nden, yaptığımız restorasyon çalışmaları ile ilgili ödüller alıyoruz, son olarak Kent Müzemiz yine aynı birlikten ödül aldı.’’ dedi.

Yaklaşık bir saat boyunca misafirlerini Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda ağırlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek daha sonra restorasyonu tamamlanan Yalınayak Hamamı, Bedesten ve restorasyon çalışmaları devam eden Kutuhan ve Arasta’yı gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.