Hıdırellez Etkinliklerinde Derekahve Doldu Taştı

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez etkinliklerinde binlerce insan Derekahve mesire alanında buluştu. Sabahın erken saatlerinde dileklerini dilemek için mesire alanına koşan Tirelilere doğanın, yeşilin ve canlanmanın simgesi olarak Tire Belediyesi tarafından 4000 adet marul dağıtıldı. Organizasyonda Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli görev yaptı. 5 bin kişilik lokmanın döküldüğü etkinlikte Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri tam not aldı.

HÜNERLİ ELLER YEMEK YARIŞMASINDA BULUŞTU

Kadın Danışma Merkezi tarafından yapılan yemek yarışmasında ise hünerli eller birbirleri ile yarıştı. Girit Festivali’nde yapılan yemek yarışmasından sonra bu etkinlikte de yemek yarışmasının yapılmasıyla Hıdrellez Tire için ‘’Ot Şenliği ve Yemek Yarışması’’na dönüştü.

Yemek yarışmasında Özlem Uçar yaptığı “Ot Topları” ile birinci, Selda Onat “Ot Kavurma” ile ikinci, Tuğba Karaahmet ise “Kalburabastı” tatlısıyla üçüncü oldu.

KONSERLER COŞKU DOLU ANLAR YAŞATTI

Tire Belediyesi Hıdrellez etkinliklerinde iki farklı konser sahnelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop-Caz orkestrası popüler şarkılarla Tirelilerin karşısına çıkarken, Şef Sadrettin Yavaş yönetimindeki Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserlerini seslendirdi. Şef Sadrettin Yavaş’ın kendi bestesi olan “Bula Bula” adlı eser ise izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.