Süt Üreticilerini Mutlu Eden İmzalar Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Tire Süt Kooperatifi’nden süt alarak Tireli Süt Üreticilerine katkı sağladığı ‘’Süt Kuzusu’’ projesi yapılan törenle imzalandı.

ESKİYÖRÜK: “MARKA DEĞERİ YARATTIK.”

Tire Süt Kooperatifi’nin Türkiye’nin en güçlü üretici kooperatiflerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Mahmut Eskiyörük: “Tam 50 yıldır kooperatifçiliğin ilkelerini yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi. Hayata geçirdikleri projeleri sıralayan Eskiyörük: “Amacımız üreticiye daha fazla kazandırmak ve onları güvence altına almaktır. Bu süreçte, üretici büyüdü, verimlilik arttı. Hayvancılık güvenli bir meslek oldu. Gençler, çiftliği benimsedi, göç durdu ve üretim arttı. 2 binin üzerinde ortak sayısı, 48 milyon öz varlığı ve yıllık 200 milyonu aşkın cirosuyla bölgede üreticiyi kollayan ve geliştiren bir güç haline geldik. Ülke çapında markalaşarak, dünyada örnek kooperatif olduk.” diye konuştu.

ÇİÇEK: “TİRE’DE ÜRETİLEN KALİTELİ SÜT BÜYÜK MARKALARI ÇEKTİ.”

Kürsüye gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: “Çok değerli Tireli üreticilerimizin bu güzel günü kutlu olsun. Tiremizin sütü ve süt ürünleri İzmir ve diğer kentlerde aranan, istenen ürünler oldu. Bu da Tireli çiftçilerimizin yarattığı güvenle, ortaya koyduğu kaliteli ürünle açıklanabilir. Kalite ve güven, büyük süt firmalarını Tiremize çekti. Sütaş, Gürsüt gibi firmalar burada fabrikalar açtı. Bugün yenisi yapılacak olan süt alım anlaşması ile Tireli süt üreticilerinin mali yapılarına güç verilecek. Bunu sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TANRISEVEN: “İZMİR’DE TİRE’NİN SÜTÜNÜ İSTİYORLAR.”

Programda kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven: “Tireli üreticilerimizin sütünün duyulması ve istenilen bir ürün olması önemlidir. Bu noktada Tireli süt üreticilerinin sütünü alarak onlara destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesine de ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HER GÜN 11-12 BİN ÇOCUĞA SÜT DAĞITILIYOR

Son olarak anons edilen ve büyük alkışlar arasında kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasını yaptı. ‘Süt Kuzusu Projesi’ ile her gün 11-12 bin çocuğa taze süt ulaştırdıklarını belirten Kocaoğlu, toplamda 124 bin çocuğun bu projenin kapsamına alındığını ifade etti. Başkan Kocaoğlu: “Toplam 62 ekip, her gün ev ev dolaşıp süt dağıtıyor. Çocuklarımıza süt ulaştırıyoruz. Onların sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyoruz.” dedi.

BUGÜNE KADAR 209 MİLYON LİRALIK SÜT ALINDI

Dokuz yıldır Tireli üreticilerin sütünü aldıklarını ve bugüne kadar yaklaşık 209 milyon Liralık süt alımını gerçekleştirdiklerini belirten İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu: “Bu destek üreticilerimize helali hoş olsun. Güle güle yesinler.” dedi.

KOCAOĞLU: “ÖNCE YOLLARI YAPTIK, SONRA KOOPERATİFLERİN ÜRÜNLERİNİ ALDIK.”

Tireli üreticilere destek olmak adına projeyi sürdürdüklerini, süt alımının ilk başladığı zamandan bu yana Tire’deki süt üretimini 6 kat arttığını ifade eden Kocaoğlu: “Tarım çok önemli bir kalkınma sektörü. Biz tarımın öneminin farkındayız. Bunun için öncelikle üreticinin malını kolay bir şekilde zarar görmeden pazarlara götürebilmesi için üretim yollarını yaptık. İşe yolları yaparak başladık. Arazi yollarını, ova yollarını, dağ yollarını yaptık. Daha sonra da bölgesel kooperatiflerimizin ürünlerini alarak üreticilerimize destek olmaya başladık. İğdeli Kooperatifimizden peynir, Bayındır Kooperatifimizden çiçek, Bademli Kooperatifimizden fidan, Tire Süt Kooperatifimizden ise süt alıyoruz.” şeklinde konuştu.