Emniyet Teşkilatı 172 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıldönümü, yurt genelin-de olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saat 10.30'da başlayan törene, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Geliş, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Emniyet Müdürü Engin Tetik ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

TETİK: “TEŞKİLATIMIZ ŞANLI VE ŞEREFLİ 171 YILIK MAZİYE SAHİP.”

Törende, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Emniyet Müdürü Engin Tetik anıta çelenk koydu. Sonrasında, Tetik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tetik konuşmasında şunları söyledi: “Şanla, şerefle yazdığı 171 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 172. yılına girerken sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyada da saygın yerini almıştır.” dedi. Tetik, konuşmasında, 'polis-vatandaş' dayanışması ve uyumunun suç ve suçlularla mücadele noktasında ne derece önemli olduğunun altını çizdi ve bu uyumun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Törenin ardından şehitlik ziyaret edilerek şehitlerimiz için dua edildi. Polis Haftası kutlamaları gün içerisinde çeşitli etkinliklerle devam etti.