Yaşar Üniversitesi'nden Tire'ye Ziyaret

Yaşar Üniversitesi, Tire Belediyesi'yle işbirliği içerisinde çalışmaya devam ediyor.

Tire 'deki tarihi yapıların gün yüzüne çıkması için çalışmalarını sürdüren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Yaşar Üniversitesi'nin bu çabalarını cevapsız bırakmayarak karşılıklı fikir alışverişiyle yeni projeler üretiyor. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız ve akademisyenler buldukları her fırsatta ilçeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'ten her konuda tam destek gördüklerini ifade eden Sarıyıldız: '' Amacımız Tire'deki tarihi yapıları ayağa kaldıracak projeler ve çalışmalar yapmak, bu doğrultuda belediyemizle işbirliğini sürdürüyoruz.'' dedi.

Tire'deki tarihi yapılar için ücretsiz projeler üreten Yaşar Üniversitesi daha önce Tire'de bulunan Alamadan Dede Türbesi ve Çanakçı Mescidi rölöve projeleri ile 1. olmuştu. Akademisyenler lazer ölçüm cihazlarıyla ilçedeki tüm tarihi yapıların ölçümünü yaparak ücretsiz projeler üretmeye devam ediyor.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıyıldız ve ekibinin şimdiki projesiyse yapımı tamamlanan Bedesten ile ilgili. Bedesten'in işlevlendirilmesi için çalışma başlatan heyet Türkiye'de bulunan tüm geleneksel el sanatlarının Tire Bedesten 'de yaşatılmasını arzuluyor. Prof. Dr. Sarıyıldız ve akademisyenler bununla ilgili ülke çapında tanıtım ve sunumlar yapılmasını planlıyor.