Tire'ye Fakülte Müjdesi

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'ten Tire'ye Fakülte Müjdesi

İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile ilçeye fakülte kazandırılması için girişimlerin sürdüğünü ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ''Tire ve Tirelilerin hak ettiği fakülteyi elbirliği ile ilçemize kazandıracağız'' dedi.

Başkan Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü; ''İlçemizde üniversite kampüsü yapılabilecek tek büyük yer Kireli Köyü altında bulunan arazi. Burada kampüs alanının oluşturulması için mevcut parselde bütünleştirme yapmamız gerekmekte. Arazi içerisinde on bir tane şahsa ait yer var. Biz de sayın Kaymakamımız nezaretinde, arsa sahipleri ile karşılıklı görüşmeler yapıyoruz. Belediye olarak o civarda bulunan belediyemize ait yerlerle, kampüs alanı içerisinde yer alan arazilerin takas işlemlerini sağlıyoruz. Teknik personelimiz ve ilgili daire müdürlükleri bu konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na 1/25000 lik plan notu olarak üniversitenin gerçek kampüs alanını bildirdik. Kampüs alanı toplam 700.000 m2. Bu çok ciddi ve çok büyük bir rakam, inşallah böyle büyük bir arazi üzerine bölümleriyle, sosyal alanlarıyla büyük bir kampüs yapılacak.

Fakültenin ilçemize kazandırılması konusunda bu ilk adımımız bu adım tamamlandıktan sonra artık üniversitenin ne üzerine olacağı, kaç bölümü olacağı konuşulacak. İsim olarak da Küçük Menderes ya da İbn-i Melek Üniversitesi olacak.