Başkan Çiçek'ten Gölet’i Alanını Tahrip Edenlere Tepki

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Haber Tire Gazetesi'ne verdiği röportajda Tire Gölet Alanında bulunan kent mobilyalarını tahrip edenlere tepki gösterdi. Yoktan bir güzellik var ettiklerini ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'' Burası eskiden enkaz ve çöp dökülen bir yerdi. Başlangıcından, yapım aşamasına, bitirilişine kadar, güzelleştirmek için emek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Biz bu kadar emek verirken bazıları da burayı çirkinleştirmek için uğraşıyor. Görüyoruz banklar yakılmış, salıncakları kırılmış, şelale duvarlarına tuvalet edebiyatı yapar gibi bilmem kim bilmem kimi seviyor yazılmış. Ördekler çalınıyor, ağaç dikiyoruz, dalını bile bırakmıyorlar. Biz burayı vatandaşımız gelsin, rahat etsin, huzur bulsun diye yaptık. İzmir Fuarı gibi etrafını korkulukla çevirip girişi ücretli mi yapalım,  ne gerek var buna?

ÖĞRENCİLERE MUTLAKA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANMALI

Okullarımızda artık maalesef sadece öğretim veriliyor, eğitim verilmiyor. Park ve yeşil alanların tahribatını engellemek için daha küçük yaştan çevre bilinci oluşturulmalı, bu konuda dersler verilmeli.  Ben buradan tüm eğitim camiasına sesleniyorum, buyrun getirin öğrencilerinizi buraya, istediğiniz ağacı, fidanı dikin, diktirin, çocuklar ara ara gelip baksınlar bizim diktiğimiz çiçek, fidan büyüyor mu diye. Avrupa'da yere bir çöp atsanız arkanızdan insanlar gelip sizi uyarıyor. Burada da hemşehrilik bilinci oluşturmalı bu ve benzeri durumlarda bulunanları uyarmalıyız.