Park Ve Bahçeler Müdürlüğü'nde Yoğun Mesai

Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü baharın gelmesi ve doğanın uyanmasıyla birlikte çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Her zaman daha yeşil ve daha güzel bir Tire için çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçemiz parklarında ve ana arterlerde yaptığı çalışmalarla rengârenk ve daha yeşil bir Tire ile Tirelilere bahar sevincini yaşatıyor.

Parklar Yenileniyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçemize ait 70 parkın tamamında geçtiğimiz günlerde yenileme ve düzenleme çalışmalarına başladı. Kırık, yanık, eksik oyun guruplarında ve spor aletlerinde yenilemeye giden Park ve Bahçeler Müdürlüğü tüm parkları elden geçiriyor. Çocukların oyun gruplarından, spor yapan vatandaşlarımızın da spor aletlerinden verimli şekilde faydalanabilmesi için hızla devam eden yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlanacak.

İlçemize 1200 Yeni Ağaç

Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçemizin ağaç bulunmayan kaldırımlarına ve eksik bulunan kısımlara, parklara, yeşil alanlara yaklaşık 1200 yeni ağaç ve fidan dikimi yaptı. İlçemizin çeşitli noktalarına ıhlamur, top akasya, alev, alacalı taflan, kartopu, keçiboynuzu ağacı, Hint dudu, akçaağaç dikildi. Bunun yanı sıra mevsimlik çiçek dikimine de hız kesmeden devam eden ekipler, Tire'yi Çin karanfili ve hercai menekşeyle donattılar.

İlçeye giriş kısımlarında ve Turgut Özal Bulvarı'nda ise çimleme çalışması yapan ekipler, önümüzdeki günlerde çimleme çalışmalarına parklarda da devam edecekler.

Palmiyeler İlaçlandı

İlçemizin pek çok noktasında yer alan palmiyelerin de bakımını yapan ekipler, bu dönemde palmiyelere yayılan, palmiyeleri kurutan ve bölgenin başına dert olan kırmızı böcekle mücadele başlattılar. Şehrimizin tüm palmiyeleri asılan tuzaklarla yapılan ilaçlama sistemiyle kırmızı böceğe karşı korundu.