Tire’den Yansımalar Dergisi’nin Üçüncü Sayısı Yayınlandı

İlçemiz geçmişine sahip çıkan çeşitli yayınlarla onları geleceğe taşıyan Tire Belediyesi, “Tire Belediyesi Kültür Yayınları” adı altında birbirinden zengin kaynakları şehrimizin kültürüne kazandırdı. Konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanan ve yayımlanan kültür yayınlarının yanı sıra Tire Belediyesi, üç ayda bir çıkan “Tire'den Yansımalar” isimli kültür-sanat-tarih dergisini de yayın hayatına kazandırdı.

Ekim 2016'da ilk üç aylık sayısı çıkarılan Tire'den Yansımalar'ın Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan üçüncü sayısı da okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Tire'den Yansımalar, bu üçüncü sayısında “85 Yıl Önce Tire'de Oynanan Bir Futbol Maçı”, “Tire Medreseleri”, “Arpadere Katliamı”, “Tire Sinemaları”, “Tire Spor'un Altın Yılları” gibi konuları ve çeşitli araştırma yazılarını içeriğinde barındırıyor. “Eniştemiz Uzayda”, Bir Damlasına 300 Ağaç Bağışlanan Çeşme”, “Hanya Usulü Etli Turta” gibi ilginç konuların da yer aldığı derginin bu sayısında Murat Sanus, İbrahim Küreli, Olgu Dönmez, Didem Baydar, Gökhan Gür, Levent Ertekin, Necat Çetin, Belgin Çallıoğlu, Özlem Yaşayanlar’ın kaleminden makalelere yer veriliyor.

Yayınlandığı ilk aylardan beri çok beğenilen Tire' den Yansımalar, olumlu eleştiriler alıyor.