Tire Kent Müzesi Yarışmaya Katılıyor

Daha önce Avrupa Müze Akademisi'nin (European Museum Academy-EMA) her yıl düzenlediği “Micheletti Award Yarışması”na katılan Tire Kent Müzesi ilk 3'e girerek ilçemizi başarı ile temsil etmişti.

Türkiye'de kent müzelerine en iyi örneklerden biri olarak gösterilen, yerli ve yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret edilen Tire Kent Müzesi yeni bir yarışmaya katılmak için çalışmalarını tamamladı. Tire Kent Müzesi Tarihi Kentler Birliği'nin ilk defa düzenlediği “Müze Özendirme Yarışması”na katılarak ilçemizi temsil edecek.

Müzeciliği ve müzeleri sevdirmeyi, kentlerdeki müzelerin kalitesini arttırarak dünya standartlarının yakalanmasını, koleksiyon ve arşiv bilincini geliştirmeyi, müzeler vasıtası ile kültürün ve sanatın korunmasını sağlamayı, müzeler arası ortak çalışmayı teşvik etmeyi amaçlayan Tarihi Kentler Birliği bu amaçlar doğrultusunda, iyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin müze uygulamalarında önder olma, koruma bilinci yaratma rollerini öne çıkartmak ve ülkemizde yerel yönetimlerin inisiyatifi ile oluşturulmuş müzeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla bir özendirme yarışması düzenliyor. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in girişimleriyle ilçemize kazandırılan ve açıldığı günden bu yana ziyaretçilerinden tam not alan Tire Kent Müzesi'nin bu yarışmadan da derece ile ayrılması bekleniyor.