Cumhuriyet’e Giden Yol Gelibolu Destanı 1915

>İzmir Valiliği Eski Sanat Danışmanı, askeri eğitmen Zafer Suntekin yönetimindeki Tire Belediyesi Müzikli Sanat Topluluğu, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni yapılan programla andı.

Tire Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa ‘’Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Mengü Önler, meclis üyeleri Sezer Konursay, Nurdan Karaoğlanoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Jan. Yzb. Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Eke ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhuriyet İlkokulu ve Eskioba İlkokulu öğrencilerinin yer aldığı oratoryo yarım saat boyunca sundukları programla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Cumhuriyet’e Giden Yol Gelibolu Destanı 1915 sahnelendikten sonra Tire Halk Eğitim Merkezi Teira Sanat Topluluğu zeybek gösterisinde bulundu.

Gecenin sonunda protokol tarafından programa katkı sunanlara çiçek takdim edilirken Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Önler konuşmasında, bir, beraber ve kardeşçe yaşadıktan sonra karşımızda hiçbir kuvvetin duramayacağını ifade ederek, “Bayrağımızdaki kırmızı vatanımızı, yıldız bağımsızlığımızı, hilal de İslam’ı simgeliyor. Bizi, ne vatanımızdan, ne özgürlüğümüzden ne de dinimizden bizi hiçbir kuvvet alıkoyamaz’’ dedi.