Bakan Eroğlu İlçemizi Ziyaret Etti

>DSİ Genel Müdürlüğü'nün ilçemize yaptığı hizmetlerin açılışı için Tire'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Başkan Çiçek Bakan Eroğlu'nu Belediye Hizmet Binası önünde Tire Belediye Bandosu eşliğinde karşıladı.

TİRE'YE ÇILGIN PROJE

Bakan Eroğlu'nu makamında ağırlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek kendisine uzun zamandır üzerinde çalıştığı Tire'yle ilgili projesini sundu. Başkan Çiçek tarafından ''Kanal Projesi'' olarak adlandırılan proje detayları ile birlikte harita üzerin-den Bakan Eroğlu'na sunuldu. Projeyle; ilçemiz Kurucuova’daki 600 bin metrekarelik sulak alandan Karagöl’e oradan Belevi Gölü’ne ulaşan mevcut su kanalının ıslah edilmesi, oradan da Pamucak Sahili’nden denize  ulaştırılması  plânlanıyor. Projeyi heyecanla karşılayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanında bulunan bürokratlara projenin incelenmesi için talimat verdi.

Kanal Projesi ile ilgili açıklamalar-da bulunan Başkan Çiçek ''Bu projeyle Tire, Belevi Gölü ve Pamucak’ı birbirine bağlayacağız. Bu sayede insanlarımız hiç kara yolunu kullanmadan Tire’den Belevi Gölü'ne oradan da  denizine ulaşabilecek. Sayın Bakanımız bu projeyi uygun görür ve onaylarsa bir nevi denizi Tirelilerin ayağına getirmiş olacağız ve küçük teknelerle insanları taşıyarak turizme katkı sağlamış olacağız'' dedi.