Sözde Ermeni Soykırımına Tokat Gibi Konferans

>Tire Belediyesi çok önemli bir konuğu Tire’de ağırladı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde bulunan ve kurucusu olduğu, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün Müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Ergün Aybars, Tire Belediyesi’nin davetlisi olarak Tire’ye geldi. Tire Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferans öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Ermeni lobisinin yıllardır iddia ettiği ve bazı Batılı ülkeler tarafından desteklenen sözde soykırım iddiaları ile ilgili konuşma yapan Aybars;’’ Hukuk kararı olmadan bazı ülkelerin meclislerinde aldığı kararların bir yaptırımı olamaz’’ dedi.  ‘’Bu asılsız iddia, Türkiye düşmanı Batılı akademisyen ve siyasetçilerin de işin içine girmesi ve Batı medyasında yer bulması ile son yıllarda yoğun bir şekilde önümüze engel olarak konulmaya çalışılıyor’’ diyen Aybars sözlerini şöyle sürdürdü;’’ Tabi arada doğruyu söyleyen az da olsa Batılı tarihçi çıkıyor. Bunlardan biri Fransız Geyston Gillard. Kendisi bu konuda Türkleri haklı bulduğunu belirtti. Gillard Ermenilerin isyan çıkardıklarını ve kurdukları silahlı çetelerle ilk cinayetleri başlatan taraf olduklarını söylemiştir. Bunun yanı sıra Ermeniler özellikle Sarıkamış faciasında biz Türkleri arkamızdan vurmuş bölgede oluşan siyasi ve askeri zafiyet sonrası kurdukları çetelerle Osmanlı’dan ayrılık hareketlerine başlamıştır. Ermenilerin yaptıklarının ardı arkası kesilmeyince bizler de tedbir olarak Ermeni tehciri kararı almak zorunda kaldık.”

2 saate yakın süren konferansta sunduğu belgelerle asılsız Ermeni iddialarını çürüten Prof. Dr. Ergün Aybars konferansı takip eden gençlere ‘’Tarihinizi iyi okuyun, araştırın, anlayın, sahip çıkın’’ diyerek katılım gösteren herkese teşekkür etti. Aybars’a Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler tarafından çiçek takdim edildi.