Sındır'dan Başkan Çiçek'e Ziyaret

Bornova Belediyesi eski Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Yerel siyasetten genel siyasete kadar birçok konunun masaya yatırıldığı ziyarette Genel Sekreter Başkan Çiçek'ten Tire'deki genel durum ile ilgili bilgiler aldı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'dan iki konuda yardım ve destek istedi. Bunlardan bir tanesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kapatılan Tire Mezbahası, bir diğeri ise Tire'de bulunan şehir içi minibüsleri ile ilgili sıkıntı oldu.

MEZBAHANIN KAPATILMASI KAÇAK KESİMLERİ ARTTIRMIŞTIR

Tire Mezbahası'nı 2014 itibariyle İzmir Büyükşehir'e devrettiklerinde hiçbir sıkıntının ve eksiğinin olmadığını ifade eden Başkan Çiçek ''Çevre düzenlemesi yapılmış, modernizasyonu tamamlanmış bir mezbaha olarak teslim ettiğimiz tesis daha sonra Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından AB Standartlarına uymadığı gerekçesi ile kapatıldı. Bu bizler için kabul edilemez bir durumdur. Ayda çoğunluğu büyük baştan oluşan 1200 hayvanın kesiminin yapıldığı mezbahanın kapatılmasından sonra maalesef merdiven altı kesimlerde çoğalma olmuştur.  AB Standartları dayatması yapılırken şimdi de insan sağlığı konusunda endişeliyiz.

ŞEHİRİÇİ MİNİBÜSÇÜLERİMİZ MAĞDUR EDİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi(UKOME) kararıyla Tire'de bulunan şehir içi minibüsçülerinin mağdur edildiğini de ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ''UKOME aldığı karar neticesinde şehir içi taşımacılığının tahditli araçlar tarafından yapılmasını istedi. Burada tahditli araç sayısı belli onlar da zaten köy dolmuşu. İlçemiz her geçen gün büyüyor, Şehir içi Minibüsçüler Kooperatifi'nde 30 araç var onlar dahi şehir içine zor yetişiyor. Bu 30 araç tahditli değil diye onlara bırakın bu işleri diyemeyiz. Bu büyük bir mağduriyet ve kaos yaratır. Bu konu ile ilgili çeşitli çözüm yolları sundum bunlardan bir tanesi de tahditli plakası ihalesi yapılması hususunda idi. Buradaki şehir içi şoförlerimizi mağdur edemeyiz'' dedi.

Tire ile ilgili genel bilgiler de alan Genel Sekreter Sındır konuların takipçisi olacağını ifade edip, çalışmalarında başarılar dileyerek makamdan ayrıldı.