Tire Belediyesi Tiyatro Topluluğu Yarışmaya Hazır

Tire Belediye Tiyatro Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ''Hayallerini Sahneye Taşı'' adlı kısa oyun yarışma için hazırlıklarını tamamladı.

Belediyemiz bünyesinde kurulan tiyatro kursunda, Lise düzeyindeki öğrencilerden olu-şan 16 kişilik ekip ilk ayağı İzmir Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Konferans salonunda yapı-lacak olan Kısa Oyun yarışması için “Döngü” adını verdikleri oyunu hazırladılar. Oyun, ekip çalışması şeklinde, tüm ekip üyelerinin dokunuşu ile kaleme alındı. Oyunun dekor tasarımını, oyunun yönetmeni Dündar Taşal hazırladı. Değerler eğitiminde yer alan adalet, sevgi, saygı ve empati konularını işleyen oyun 22 Şubat 2017 Çarşamba günü İzmir'de sahne alacak.

Oyunun birinci olması halinde ekibimiz bir üst turda yarışmaya İzmir birincisi olarak katılacak ve bölge yarışmasında İzmir'i temsil edecek.

Yarışma ile ilgili açıklama yapan oyunun yönetmeni Dündar Taşal;  ''Tam bir ekip çalışmasının ürünü çıktı ortaya. Ekipte yer alan tüm arkadaşlarım, en değerli şeyleri olan vakitlerini bu yarışma için harcadı. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük, metaforlar ile göz önünde olanı farklı bir bakış açısı ile sunmaya çalıştık. Tabi ki yarışmada başarılı olmak, derece almak bizi çok mutlu eder fakat bizim şu an kazandığımız en büyük başarı tiyatro için emek ve zaman harcayan bu gençler oldu. Bize bu fırsatı sağladığı için Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek'e ve tüm Belediye Personeline teşekkür ederim.'' şeklinde konuştu.