Tire Arena Stadyumu Hürriyet Gazetesinin Gündeminde

Yapımı devam Tire Arena Stadı Türkiye'nin en tirajlı gazetelerinden Hürriyet Gazetesi'nin gündemine girdi.

Haberde İzmir'in stat konusunda yaşadığı sıkıntılardan bahsedilirken Tire'de bulunan stat inşaatının son sürat devam ettiği belirtildi. İlgili haberde '' İzmir'in merkezinde yapımı yılan hikayesine dönen yeni statlarla ilgili bekleyiş devam ederken şehrin ilçelerinden Tire'de Eylül 2015'te temeli atılan 13 bin 500 seyirci kapasiteli Tire Stadı'nda kaba inşaatta son aşamaya gelindi.'' denildi.

İŞTE O HABERİN TAM METNİ

Tire Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kuzey ve güney tribünleri için 23 milyon 500 bin TL. Kale arkaları, saha çimlenmesi ve düzenleme çalışmaları için 27 milyon TL. Yani toplamda 50 milyon 500 bin TL bedelle yaptırdığı statta kaba inşaatın en kısa sürede bitilmesine çalışıldığı açıklandı.

Stadın 4 tribününden birinin üzeri kapatılırken diğer tribünlerin kapatılması için de çalışmalara başlandı. Temmuz ayında tamamlanması planlanan yeni stadın 2017-18 sezonuna yetiştirileceği açıklandı.

Maltepe mevkiinde yer alan ve ihalesi Haziran 2015'te yapılan UEFA standartlarındaki stadı, Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta mücadele eden Tire 1922 Spor kullanacak.

Alsancak Stadı'nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 3 yıl önce kapatılıp 2 yıl önce yıkılması, Atatürk Stadı'nın da zaman zaman bakıma alınmasıyla büyük zorluklar çeken İzmir kulüpleri, adeta stat dilencisine dönmüş, maç oynamak için Menemen, Manisa, Balıkesir, Bursa hatta Sakarya'ya gitmek zorunda kalmıştı. Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statları için halen ihale süreci bekleniyor.