Son Sözü Vatandaş Söyledi

>%6 Semt Pazarı

%94 Tire Salı Pazarı

İlçemizde günlerdir süre gelen ve bazı kesimlerce sürekli ön planda tutulan semt pazarları ve Salı Pazarı karşılaştırmasında son sözü vatandaş söyledi.

Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan ankette ‘’Semt Pazarları’’ çok geride kaldı. Vatandaşlarımız ezici çoğunlukla dünyanın 2. büyük pazarı olan Tire Salı Pazarı’nın korunması hususunda görüş bildirdi.

Esnaf, memur, ev hanımı, işçi gibi toplumun her kesiminden 1400 kişi ile yapılan ankette vatandaşlarımıza;

-Tarihi Tire Salı Pazarı’nın korunmasını mı istersiniz?

-Semt pazarlarının açılmasını mı istersiniz? Şeklinde iki soru soruldu.

Yapılan anket sonucunda 84 kişi semt pazarlarının açılması yönünde, 1316 kişi ise Tire Salı Pazarı’nın korunması yönünde görüş bildirdi.

BAŞKAN ÇİÇEK’’BU ANKET HAKLILIĞIMIZI ORTAYA ÇIKARDI’’

Anket sonrası açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Son zamanlarda semt pazarları konusu belli bazı kesimlerce ön planda tutulmaya çalışıyor. Semt pazarları konusunda gerekli açıklamaları daha önce yapmıştım. Çevremizde semt pazarı kurulan ilçelerin durumları ortada hepsi zamanla çok övündükleri kendi pazarlarından oldular ve pişman da oldular. Etrafımızda böyle örnekler varken, meşhur tarihi Salı Pazarımız dünyanın 2. büyük pazarı olarak ifade edilirken semt pazarları açılmasına izin veremezdim. Bu konuda daha fazla polemik yaşanmaması için ben de böyle bir anket yapılması hususunda talimat verdim. Yapılan anket ne derece haklı olduğumuzu ortaya çıkardı.”dedi.

‘’TOPLU KONUT PAZARYERİNİN DOĞALGAZ İLE İLGİSİ YOK’’

Toplu Konut'ta bulunan pazaryerlerinin kaldırılma sebebinin doğalgaz ile ilgili olduğu konusundaki iddialar üzerine de açıklamada bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Kimse konuları birbirine karıştırıp saptırmasın’’ dedi. Başkan Çiçek sözlerine şöyle devam etti: ‘’Komşu ilçemiz Ödemiş’e gidecek olan doğalgaz hattı için İzmirgaz firması Toplu Konut Sitesi içinden boru geçirmek istedi. Site yönetimi önce tamam dedi sonra da vazgeçti. Bu olaydan sonra kaçak olan pazar yerlerinin kaldırılması konusu bu olaya bağlanmaya çalışılıyor. Bununla hiçbir ilgisi yok zaten firma hemen Halil Çulhaoğlu Caddesi üzerinden yeni bir çalışma başlattı. Pazar yerlerinin doğalgazla ne ilgisi var. Daha önce de belirttiğim gibi biz oradaki 5-10 üreticinin açtığı sergilere ses çıkarmıyorduk. Onlar üreticimizdir ürettiklerini satsın diyorduk. Ama orası zamanla alternatif pazaryeri haline geldi. Bu konu ile ilgili site yönetimi belediyemiz tarafından aylar öncesinden bu yana uyarılmaktaydı. Üreticiler için izin verilen alanın maksadın dışına çıkıldığı ve bu durumun düzeltilmesi konusunda defalarca uyardık, lütfen kimse konuları birbirine karıştırmasın.’’

‘’BAŞKAN TOPLU KONUT’A NE YAPTI? DİYORLAR… EL İNSAF!!!

‘’3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süre boyunca bir kere olsun insanlara şu partili bu partili ayrımı yapmadım. İnsanlara hizmet götürürken bu bizden bu bizden değildir demedim. İnsanlara hep eşit yaklaştım, her yere eşit hizmet götürmeye çalıştım, çalışıyorum da. Toplu Konut Sitesi için ‘’Başkan Ne Yaptı?’’ diyorlar. El insaf. Ben de zamanında kooperatif ve site yöneticiliği yaptım, neyin ne olduğunu, site yönetiminin görevinin ne olduğunu, harcamaların nasıl karşılanacağını iyi bilirim. Bana zamanında gelip başkan eczane yeri ihtiyacımız var izin ver dediler, verdim. Site geliri için ATM koymak istiyoruz izin ver dediler, verdim, hem de 4 tane koydular. Üst tarafa manav yerimiz olsun, izin ver dediler, ona da izin verdim. Ufak tefek ihtiyaçları oldu hep evet dedim ama buna rağmen halen Başkan ne yaptı diyorlar. Benim oraya ne hizmeti yaptığımı Toplu Konut sakinleri çok iyi biliyor’’ dedi.