Zekai Tunca Tirelileri Mest Etti

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zekai Tunca, Tire Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu’nun konserine konuk sanatçı olarak katılarak Tirelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Tire’de yaşayan esnaf, öğretmen, mühendis, ev hanımı gibi çeşitli meslek gruplarından oluşan birbirinden değerli amatör seslerin yer aldığı koroya usta saz sanatçıları eşlik etti. Konserin ilk bölümünde Tire Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu Alâeddin Yavaşça ve Zekai Tunca’nın bestelerinden oluşan şarkıları solo ve koro olarak seslendirdiler.

Konserin ikinci bölümünde sahne alan Devlet Sanatçısı, TRT sanatçısı bestekâr Zekai Tunca, milyonların dilinden düşmeyen sevilen şarkılarını seslendirdi. 1 saate yakın sahnede kalan sanatçı şarkı aralarını anılarını esprili olarak anlatarak geçirdi. Tireliler sanat dolu bir gece yaşatan Tunca programın sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonrasında Tire Belediyesi Meclis Üyesi Nurdan Karaoğlanoğlu ve Belediye Koordinatörü Orhan Albayrak sanatçı Zekai Tunca’ya ve koro şefi Dr. Halil Altınköprü’ye birer buket çiçek ile Tire’ye özgü el sanatlarından, nalın, keçe, beledi dokuma ve urgandan oluşan hasır sepeti takdim ettiler.