Tirelilere Bir Mesire Alanı Daha

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in girişimleri ile Tireliler bir mesire alanına daha

sahip olacak. Doğal güzelliği ve yeşili ile çevre il ve ilçelerden gelenlerin uğrak yeri olan

ilçemiz yeni bir mesire alanına kavuşacak.

Derekahve, Arappınarı ve Gölet Rekreasyon alanını Tirelilere kazandıran Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek devam eden Çöplen Dere ıslahı ve Ayşe Kadın Yaylası çalışmalarının yanı sıra bir mesire alanı daha için çalışmalarına başladı.

Çayırlı Mevkii üzerinde ayazmanın bulunduğu 43000 m2 lik arazi Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan prtotokolle Tire Belediyesi'ne tahsis edildi. Çok yakın süre içinde düzenleme çalışmalarının yapılacağı alan kısa zamanda Tirelilerin hizmetinde olacak.

Yeni mesire alanı için, 'Tireliler her şeyin en güzeline layıktır!' diyerek sözlerine başlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ''Belediyecilik sadece yol, kaldırım, alt yapı ve üst yapıdan ibaret değildir. Göreve geldiğim ilk dönemden beri Tirelilere yeni yaşam alanları oluşturmak için yoğun mesai harcamaktayım. Amacımız yeşil ile özdeşleşen ilçemizin adının Yeşil Tire olarak kalmasını sağlamaktır. Bu bağlamda daha önce Derekahve, sonrasında Arappınarı ve Gölet Rekreasyon alanını ilçemize kazandırdık. Ayşe Kadın Yaylası'nda Dünya Barış Ormanı için çalışmalarımız sürüyor.

Çöplen Deresi'nde ise 2. Etap çalışmalarımız da sona ermek üzere. Bunların yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol yaparak İlçemiz Çayırlı Mahallesi üst mevkiinde yer alan ayazmanın bulunduğu 43.000 m2 lik yeşil alanı belediyemize kazandırdık. Çok yakın zamanda da yapacağımız çalışmalarla ilçemize yeni bir mesire alanı kazandırmış olacağız'' dedi.