Ödüllü Bedesten Projesinde Sona Gelindi

15. yüzyılda Tire ekonomisinin önemli merkezlerinden olan Bedesten'de (Kapan Hanı), İzmir Valiliği'nin desteğiyle Tire Belediyesi'nin başlatmış olduğu restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı tarafından 2015 yılında yapılan YAPEX Fuarında ''Restorasyon Ödülü''ne layık görülen Tarihi Bedesten çarşısında geriye sayım başladı.

Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün kontrolünde sürdürülen restorasyon çalışmalarında önce dış cephede bulunan dükkanlar kamulaştırıldı. Çatı imalatının da yapıldığı Bedesten' de güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Dükkân ve Bedesten içi ince işçiliğinde ise sona gelindi. Tire Belediyesi Teknik Birimi tarafından aydınlatması da tamamlanan Bedesten bulunduğu alanın görünümüne estetik kattı.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in çok önem verdiği restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Bedesten'in, otantik bir organik pazar haline getirilmesi düşünülüyor.