Tire’nin En Büyük Hayali İçin Adımlar Atılıyor

ÜNİVERSİTE İÇİN KAMULAŞTIRMALAR BAŞLADI

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ilçemize üniversite kazandırmak için girişimleri sürüyor.

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile birlikte Tire’ye üniversite kazandırmak için temaslarını sürdüren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’En büyük arzumuz ilçemize üniversite kazandırmak, ilçe olarak tarihimiz, doğamız, turizm potansiyelimiz ve organize sanayimizle üniversiteyi hak ettiğimizi düşünüyorum. Gerekli adımları acilen ve sağlam olarak atıyoruz. Girişimlerimiz tamamlandıktan sonra üniversitenin ne üzerine olacağı, kaç bölüme sahip olacağı daha sonra görüşülüp karar verilecek’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üniversitenin yapılması planlanan Tire Kireli Mahallesi’nde bulunan 700.000 m2’ lik alan için meclis kararının alındığını ifade eden Başkan Çiçek ‘’ İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na 1/25000’ lik plan notu olarak üniversitenin gerçek kampüs alanını bildirdik. Kampüs alanı toplam 700.000 m2. Bu alan içerisinde 11 tane ayrı şahıslara ait parseller bulunmakta. Bunlardan 4 tanesinin tapusunu karşılıklı görüşmeler neticesinde aldık. 3 tanesi ile ilgili tapu alımı konusunda ise son aşamaya gelindi. Parsel sahiplerine ya yerlerinin değerini verip tapularını alıyoruz ya da aynı bölgede belediyemize ait tapular karşılığında takas yapıyoruz. 11 tapunun tamamını alıp birleşimini yaptıktan sonra üniversite için fiziki ve teknik alt yapı adımını tamamlamış olacağız’’ dedi.