Gökçen ve Kahrat Birbirinden Ayrıldı

Tire Belediyesi 18. Seçim Devresi Şubat ayı meclis toplantısında alınan kararla Gökçen ve Kahrat mahalleleri birbirinden ayrıldı. 60 yıl önce birleştirilen ve tek bir belde haline getirilen Gökçen ve Kahrat mahalleleri, Bütünşehir Yasası’yla tek bir mahalle haline gelmişti.   Geçtiğimiz günlerde güneyde bulunan eski Gökçenliler, aralarında dilekçe ve imza toplayarak, Kahrat’tan ayrılmak ve ayrı bir

Geçtiğimiz günlerde güneyde bulunan eski Gökçenliler, aralarında dilekçe ve imza toplayarak, Kahrat’tan ayrılmak ve ayrı bir mahalle olmak istediklerini söylemişlerdi. Bu ayrılma konusu Tire Belediye Meclisi toplantısında netlik kazandı.

Gökçenlilerin büyük katılım gösterdiği Tire Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, 6360 sayılı Bütün Şehir Yasası ile belediyesi kapatılan ve tek mahalleye dönüşerek Tire Belediyesi’ne bağlanan  belde, oybirliği ile alınan kararla Gökçen ve Kahrat Mahalleleri olarak ikiye ayrıldı. Karar toplantıda Gökçenliler tarafından alkışlarla karşılandı. Bu kararla Tire’nin 88. Mahallesi Gökçen oldu.