Ege Üniversitesi Rektörü Budak Müjde Verdi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tire’nin beklediği müjdeyi verdi. Tire’de yükseköğrenim hamlesi gerçekleştireceklerini belirten Rektör Budak: “Burada Kaymakamımız önderliğinde bütün ilçenin kenetlendiğini gördüm, çok etkilendim. Bu işi başarırız, sonuna kadar takip eder, fakülte için sonuç alırız.” diye konuştu. BUDAK: ‘‘BEN BURADAN O IŞIĞI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ALDIM’’ Tire protokolü, sivil toplum kuruluşları, odalar,

BUDAK: ‘‘BEN BURADAN O IŞIĞI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ALDIM’’

Tire protokolü, sivil toplum kuruluşları, odalar, bankacılar, sektör temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı kalabalık bir topluluğa hitap eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak gördüğü tablodan oldukça etkilendi.

“BÖYLE BİR TABLOYU İLK KEZ BİR İLÇEDE GÖRÜYORUM”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak: ‘‘İlçenin tüm dinamiklerinin buna hazır olduğunu fazlasıyla hissettiriyorsunuz. Böyle bir tabloyu ilk kez bir ilçede görüyorum. Ben buradan o güçlü ışığı net bir şekilde alıyorum. Tarımı, hayvancılığı, tarihi, iklimi ve hatta organize sanayisi ile bu kadar güçlü potansiyelleri olan dünyada böyle bir ilçe olduğunu sanmıyorum. Ben sizin bu konudaki taleplerinizi alıyorum, hatta sahip çıkıp destekliyorum. Bunu sizlerin de desteği ve o güçlü isteğiyle birlikte başarabiliriz.” dedi.

“FAKÜLTE İŞİNİ BAŞARIRIZ”

Rektör Budak, şöyle devam etti: “Yükseköğretimde Tire’nin daha ileri bir noktaya gelmesi için çalışacağız. Fakülte açılması işini başarırız. Yeter ki hep beraber sonuç alana kadar işi takip edelim, mücadelesini verelim.” dedi.
Tire’de yeni fakültelerin açılması için Cumhurbaşkanlığı ve YÖK nezdinde de çalışma yapmak gerektiğini kaydeden Rektör Budak: “Bütün Tire yöneticilerine ve Tirelilere de görev düşüyor. Sayın Bakanlar, Milletvekilleri ve Ankara nezdinde de girişimlerde bulunulmalı. Ben de her türlü desteği vereceğim.” dedi.

TANRISEVEN, REKTÖRDEN FAKÜLTE İSTEDİ

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, İlçenin genel durumu, yükseköğretimdeki mevcut tablo ve beklentilerin yer aldığı bir dosya sundu. Kaymakam Tanrıseven: “Tire’ye atandığım günden bu yana yükseköğretim geliştirmek, fakülte ve yüksekokulların açılması için çalışıyoruz. Bu konuda desteğinizi istiyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇİÇEK: “TİRE ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR”

Toplantıda konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: “Ege Üniversitesi’nin Tireliler için yeri ayrıdır.” dedi. Kendisinin de bir Ege mezunu olduğunu ifade eden Başkan Çiçek: “Ben bu okuldan mezun oldum. Okul takımının formasını giydim. Beş yıl da hocalık yaptım. On iki yıl boyunca da koruma derneğinin başkanlığını yaptım. Sayın rektörümüzün Tire’ye bakış açısını iyi biliyorum. Kendisinden beklentimiz çok. Sayın Kaymakamımıza da destekleri için teşekkür ediyorum. Tire’ye üniversite yapılması için iki defa Ege Üniversitesi senatosundan karar çıktı ama YÖK’te takıldı kaldı. Tire organize sanayisi, tarım ve hayvancılığı, kentin gelişmişlik düzeyiyle üniversiteyi hak ediyor.” dedi.