CANDOSTLARIMIZA YENİ BİR BAKIM EVİ KAZANDIRDIK

Tire Belediyesi tarafından yaptırılıp, Tire Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneğine tahsis edilen, Tire Gölet’teki tedavi, bakım, beslenme ve sahiplendirme merkezi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in katılımlarıyla 21.12.2018 Cuma günü açıldı. Davetliler ve hayvan severlerin katıldığı açılış töreninde ilk konuşmayı dernek adına Hülya Gönenç yaptı. Gönenç çok kısa zaman öncesinde dernek üyeleri olarak Tire Belediye

Davetliler ve hayvan severlerin katıldığı açılış töreninde ilk konuşmayı dernek adına Hülya Gönenç yaptı. Gönenç çok kısa zaman öncesinde dernek üyeleri olarak Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Tire Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ni ziyaret ettiklerini söyleyerek: ‘’Bu ziyarette dernek olarak sayın başkanımızdan, Tire Gölet’te yer istedik. İnanın bu kadar kısa zamanda yapılacağını biz bile düşünmemiştik. Sokaktaki canlarımız ve dernek üyeleri adına Başkan Çiçek’e teşekkür ediyorum.’’ dedi. Gönenç’in konuşmasının ardından Tire Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna İçli, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e Atatürk portresi hediye etti.

BAŞKAN ÇİÇEK: ‘’ONLAR ÇOĞU İNSANDAN DAHA ZARARSIZ’’

Kendisinin de bir hayvan sever olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Çiçek: ‘’Küçüklüğümden bu yaşıma kadar hep hayvan sahibi oldum. Bu şehirde bizler yalnız yaşamıyoruz. Onlar da bu şehrin yaşamında yer alan canlılar. İnanın sokak hayvanları çoğu insanlardan daha zararsız. Şu an üzerinde bulunduğumuz Gölet Rekreasyon Alanı’nda, ördek, kaz ve balıkları korumak için gölün etrafına tel çekmek zorunda kaldık.’’ dedi. Başkan Çiçek çevre ilçelerden geceleri Tire sokaklarına köpekler bırakıldığını da ifade ederek: ‘’Buradan diğer belediyelerin yetkililerine sesleniyorum. Bu ağzı olan ama dili olmayan canlarımızı, Tire’nin sokaklarına değil belediyemizin barınaklarına bırakın. Biz orada onların her türlü bakımını, tedavisini yapar, beslenmesini karşılarız.’’ dedi.