Bir Tarihi Yapı Daha Ayağa Kalkıyor

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçedeki tüm tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmakta kararlı. Kutuhan, Yalınayak Hamamı ve Bedesten gibi ödüllü restorasyon projelerinden sonra Ali Efe Hanı ile ilgili çalışmalar başlatan Başkan Çiçek, bir tarihi yapıyı daha ayağa kaldırıyor. Ertuğrul Mahallesi, Öncü Sokak’ta bulunan Yayla Fakıh Mescidi’nde restorasyon çalışmaları çok yakın zamanda başlayacak. Tarihin her döneminde

Ertuğrul Mahallesi, Öncü Sokak’ta bulunan Yayla Fakıh Mescidi’nde restorasyon çalışmaları çok yakın zamanda başlayacak. Tarihin her döneminde yer alan ilçenin, beylikler döneminde, Emir Yayla (Yayla Baba) tarafından yaptırılan, 1530 yılında Ketencizade Hacı Muhittin tarafından onarılan mescit Tire Belediyesi tarafından restore edilecek. Haşim Mısırlıoğlu’nun mirasçıları tarafından Tire Belediyesi’ne bağışlanan mescit çok yakın zamanda eski günlerine dönecek.

Geçmişi gelecekle buluşturmanın ve tarihe sahip çıkmanın boynunun borcu olduğunu ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: ‘’Tire’deki tüm tarihi yapılar tek tek ayağa kalkacak.’’ diyerek restorasyon çalışmaların hız kesmeyeceğini belirtti. Haşim Mısırlıoğlu’nun varislerine de teşekkür eden Başkan Çiçek: ‘’Bir zamanlar bulunduğu mahalleye ismini veren Yayla Fakıh Mescidi(Mescidin bulunduğu mahallenin adı Cumhuriyet dönemine kadar Yayla Fakıhlar Mahallesi olarak geçmiştir), Tire’de alçı süslemelerine ilk örnek yapı olmuştur. Beylikler döneminde ilçemize kazandırılan bu yapı maalesef atıl hale gelmiştir. Mısırlıoğlu’nun varisleri sağ olsun bizlerin girişimini karşılıksız bırakmayarak bu tarihi yapıyı belediyemize bağışladırlar. Biz de belediye olarak çok yakın zamanda restorasyon çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.