Başkan Çiçek’in 19 Mayıs Mesajı

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çiçek mesajında şunları söyledi: 19 Mayıs 1919; Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, millet iradesine dayalı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, milli mücadelenin başlatıldığı tarihtir. 19 Mayıs 1919, Türk’ün esaret altında yaşamayı kabullenmeyeceğinin, aklın,

19 Mayıs 1919; Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, millet iradesine dayalı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, milli mücadelenin başlatıldığı tarihtir. 19 Mayıs 1919, Türk’ün esaret altında yaşamayı kabullenmeyeceğinin, aklın, vicdanın ve fikrin hür olma isteğinin, bağımsızlığın ve onurluluğunun tüm dünyaya haykırıldığı Kurtuluş Savaşı’nın fiilen başladığı gündür. Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, sonrasında tüm dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mili mücadeleye dönüşmüş ve bu mücadelenin sonunda bağımsız, demokrat ve laik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur ve cumhuriyetin gelecek nesillere aktarılması, sahip çıkılması Milli Mücadele Başkomutanı, kurucu Reis-i Cumhurumuz Gazi M. Kemal Atatürk tarafından gençlere bırakılmış ve bu kutlu gün gençlere armağan edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarının feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.